Kaunis rivitalon piha Espoossa

Tapiolan Suvikummussa sijaitseva rivitalo on valmistunut 1970. Sen pihan on suunnitellut kuuluisa maisema-arkkitehti Maj-Lis Rosenbröjer. Kun nykyinen asukas muutti taloon syksyllä 1989 piha oli päästetty pahasti metsittymään. Asukas halusi palauttaa pihan jälleen entiseen loistoonsa ja otti yhteyttä Asfalttikukkaan. Remontti toteutettiin vuonna 2010.

suvikumpu1

Alussa tehtiin yhdessä tarkka suunnitelma siitä, mitä kaikkea säilytetään ja mitä uudistetaan. Pihan perusjako haluttiin säilyttää entisenä, alkuperäisen suunnittelijan hengen mukaisena ja talon tyyliin sopivana. Kunnostuksessa käytettiin pääosin pihassa jo olleita kiviä ja kasveja. Betonikivet ladottiin uudelleen ja entistä pengerrystä siirrettiin niin, että istutuksille tuli enemmän tilaa. Huonokuntoiset pensaat poistettiin ja istutusalueet kunnostettiin.

Asiakas on tyytyväinen lopputulokseen ja jo vuosia kestäneeseen yhteistyöhön Asfalttikukan kanssa. ”Pihamme on pidetty siistinä, on kiva tulla mökiltä kesäisin välillä kotiin ja antaa silmän levätä kauniissa ympäristössä. Piha on kaunis ja selkeä, ympäristöön sopiva. Runsas perennojen, köynnösten ja maanpeittokasvien käyttö antaa pihalle vehreyttä.”

suvikumpu2

Vuosien varrella alkuperäiset jalopuut ovat kasvaneet isoiksi, ja niitä on jouduttu karsimaan. Takapihan kirsikkapuu lienee suurimpia koko Uudellamaalla. Suuret puut tosin myös varjostavat ja juuristo vie voimaa maasta, joten kaikki kasvit eivät ole aina pihalla menestyneet. Myös kasteluun on kuivina aikoina kiinnitettävä normaalia enemmän huomiota.

suvikumpu3