Taloyhtiön pihan kunnostus Töölössä

Töölössä sijaitsevan kerrostalon aiemmin tehty etupihan kunnostusprojekti sai jatkoa, kun takapihalle haluttiin luoda viihtyisä oleskelualue. Taloyhtiön puutarhatoimikunnan jäsen Katja Kortelainen kertoo projektista:

Toiveena taloyhtiössä oli, että iso korttelipiha saataisiin hyötykäyttöön. Pihalla oli ennestään vanhaa puustoa ja kasvustoa, mutta vähän oleskelutilaa. Pihalle haluttiin paikka istuinryhmälle, kauniita kasveja sekä lisää valaistusta tuomaan turvallisuuden tunnetta. Monen asukkaaan toiveena oli myös lasten leikkipaikan kunnostaminen.

 topeliuksenkatu

Asfalttikukka oli tehnyt suunnitelman pihan kunnostuksesta jo muutamia vuosia aiemmin. Taloyhtiössä on kuitenkin tyypillistä, että projektin eteenpäin vieminen vie oman aikansa. Kustannussyistä projektia vaihteistettiin. Ensin kunnostettiin etupiha ja vasta parin vuoden tauon jälkeen oli takapihan kunnostamisen vuoro. Projektin etenemistä varten perustettiin puutarhatoimikunta.

 

Rakentamisvaihe meni sujuvasti ja nopeasti, eikä valituksia tullut. Hyvä tiedottaminen oli olennaisen tärkeää. Asfalttikukan edustaja oli yhtiökokouksessa kertomassa projektista.

Isännöitsijän rooli on myös tärkeä. Isännöitsijän on informoitava asioista riittävästi ja katsottava, että hommat sujuvat. Koko rakentamisvaihe meni kaiken kaikkiaan todella hyvin. Totta kai pihan toivoi valmistuvan mahdollisimman nopeasti jotta siitä päästäisiin heti nauttimaan.

 

Asukkaat ovat todella tyytyväisiä lopputulokseen. Takapiha on mahtava jatkumo aiemmin rakennetulle etupihalle. Aiemmin rakennettu etupiha toimi tavallaan ”käyntikorttina” takapihan projektille, ja loi uskoa ja varmuutta takapihan projektin onnistumiselle. Uskomme että koko taloyhtiön arvo nousi etu-ja takapihan kunnostusten myötä.